Toată lumea își dorește o casă confortabilă și primitoare, nu? Ei bine, designul scandinav vă poate ajuta cu siguranță să vă îndepliniți acest vis. Este un stil potrivit pentru cei care iubesc simplitatea și pentru cei care se simt calmi și relaxați într-o atmosferă discretă și armonioasă. Este un stil curat și luminos, unde regăsim foarte mult alb. În acest articol vom vorbi despre caracteristicile designului interior scandinav, astfel încât să puteți găsi modalități simple pentru a-l integra în locuința voastră. Așadar, pregătiți-vă să aflați totul despre designul interior scandinav.

Sursa: shutterstock.com

Caracteristici de bază

Stilul scandinav se bazează pe naturalețe și simplitate practică. Dar cum putem aplica acest lucru în practică?

Pentru a implementa o schemă de culori scandinave este nevoie de o paletă de culori discretă. Culorile calde cu nuanțe deschise precum albul, griul, rozul prăfuit și bejul sunt adesea folosite pentru a crea un aspect curat și o atmosferă primitoare. Acest lucru face de fapt ca încăperile să pară spațioase, simple și subtile. Așadar, atunci când amenajați camerele și alegeți mobilierul, țineți cont de acest lucru. În camera de zi, alegerea canapelei și a fotoliului este esențială, deoarece acestea vor fi punctul central al camerei. Prin urmare, este recomandabil să alegeți fotolii în nuanțe naturale. Bejul și alte culori pastelate pot fi alegeri foarte bune, dar nici simplitatea albului nu trebuie subestimată.

Sursa: shutterstock.com

Cheia pentru o simplitate practică este să alegeți piese ușor de utilizat, de preferință multifuncționale, ori de câte ori este posibil. Acesta este un aspect important și din punct de vedere al spațiului de depozitare, fie că este vorba de un dulap sau de o comodă. De exemplu, puteți alege o comodă atât cu sertare cât și uși, precum și cu opțiuni de depozitare în partea superioară. Acest lucru vă va permite să profitați la maximum de spațiul vostru.

În stilul scandinav predomină texturile moi și materiale naturale. În ceea ce privește pardoseala, designul scandinav favorizează lemnul, dar nu orice lemn ci unul în concordanță cu caracteristica de bază – simplitate și confort. De obicei sunt folosite lemne ușoare, precum fagul, frasinul și pinul. Alte texturi și textile moi pot fi folosite peste tot în locuința ta. Printre acestea se pot număra: piei de oaie, lână sau pături din mohair. Nu numai că dau o senzație de confort, dar adaugă un aspect vizual deosebit locului.  Pentru a clarifica, ori de câte ori este posibil, adăugați pături, perne și covoare în texturi diferite. 

Decorațiuni

Simplitatea și naturalețea sunt, de asemenea, esențiale atunci când vine vorba de decor. Acesta este motivul pentru care decorarea cu plante și materiale naturale este o practică foarte des întâlnită în locuințele amenajate în stil scandinav. Așadar, nu ezitați să alegeți țesături și materiale textile naturale, rattan sau bambus. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să fiți minimalist în alegerea decorațiunilor. Puteți alege, de exemplu, câteva suporturi de lumânări care se vor integra perfect în mediul natural. Dar nu uitați să optați pentru nuanțe mai discrete, naturale. 

Sursa: shutterstock.com

Arhitectura de interior

La arhitectura interioară a locuinței s-ar putea să nu puteți interveni prea mult, dar merită să menționăm în câteva fraze caracteristicile arhitecturii interioare. O caracteristică tipică a stilului scandinav este utilizarea ferestrelor mari pentru a asigura un spațiu cat mai luminos. De asemenea, este foarte frecventă prezența grinzilor care traversează tavanul, acestea conferă o atmosferă confortabilă oricărei încăperi.

În concluzie, camerele proiectate în stil scandinav oferă un amestec de confort, simplitate și modernism. Prin urmare, acest stil combină cu măiestrie frumusețea cu caracterul practic. Așadar, alegeți-vă obiectele preferate și începeți să le combinați și să le asortați pentru a crea această stare de spirit.

Comments to: Tot ce trebuie să știi despre stilul scandinav

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *