Odată cu apropierea Paștelui, începe și planificarea meniului. Ți-am pregătit rețete delicioase, de la plăcintă cu carne la supă gustoasă de spanac, care este perfectă pentru Joia Mare. Pregătește-te pentru un Paște fericit cu aceste rețete grozave pe care întreaga ta familie le va iubi. Încearcă rețete noi alături de clasicele bucate tradiționale.
Plăcintă cu carne
Această rețetă de plăcintă te va cuceri pe loc, este ușor de făcut și pe deasupra este delicioasă.
Ingredientele necesare:
- 1 lingură untură
- 10 felii de pâine
- 50 g pătrunjel
- 10 ouă
- 500 g de carne afumată
- 200 ml lapte
- Sare
- Condimente
Cum se prepară:
Mai întâi, taie feliile de pâine și carnea afumată în bucăți mici. Păstrează doar miezul de pâine. Toacă mărunt pătrunjelul. Separă gălbenușurile de albușuri. Toarnă lapte peste feliile de pâine pentru a le înmuia. Apoi amestecă bine și adaugă pătrunjelul. Presară condimente și sare în gălbenușuri și toarnă amestecul peste pâine. Adaugă acum și carnea afumata și amestecă totul bine.
Pune un praf de sare in vasul cu albusurile si bate până se vor face spumă. Unge bine tava de copt cu untură. Toarnă amestecul amestecul de carne și pâine în tavă împreună cu spuma de albușuri si amestecă usor. Încinge cuptorul la 200°C, și introdu tava în cuptor cam 20-25 de minute. După coacere, plăcinta poate fi servită fierbinte sau chiar rece.
Supă de spanac
În Joia Mare dinaintea Paștelui, se gătea de obicei ceva verde – cum ar fi spanacul, măcrișul sau urzicile. De aceea ne-am gândit să iți oferim această rețetă delicioasă de supă cu spanac.
Ingredientele necesare:
- 1 ceapă
- 3 linguri de unt
- 400 g spanac tocat congelat
- 1 lingură făină albă
- 250 ml lapte
- 500 ml supă de legume
- 150 ml smântână lichidă
- 40 g parmezan ras
- 1 ou
- Sare
- Condimente
Cum se prepară:
Prăjește ceapa tocată în unt până devine aurie. Adaugă spanacul în oală și lasă-l să fiarbă timp de 10 minute. Începe să adaugi făina în oală, amestecând constant. Fă acest lucru încet pentru a evita formarea de cocoloașe. Se adaugă apoi supa de legume, laptele si condimentele după gust. Fierbe supa pe foc timp de 20 de minute. Apoi blenduiește totul bine până la omogenizare.
Într-un castron se amestecă smântâna lichidă, ouăle și parmezanul. Se toarnă amestecul în supă și se amestecă bine. Fierbe supa, amestecând continuu, până se îngroașă. După gătit, poate fi servită cu crutoane.
Gogoși fundițe
Gogoșile fundițe sunt una dintre delicatesele tradiționale ale bunicilor noastre. Multă lume le pregătește și de Paște.
Ingredientele necesare:
- 400 g făină
- 1 linguriță de sare
- 1 lingură de unt
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură zahăr granulat
- ½ pachet praf de copt
- 2 linguri esență de rom
- 200 ml smântână
- Ulei
- Zahăr pudră
Cum se prepară:
Cerne făina într-un bol mare și amestec-o cu sarea, zahărul și praful de copt. Se adaugă apoi untul ras, gălbenușurile de ou, romul și smântâna. Se acoperă cu un prosop și se lasă să se odihnească timp de 1 oră. Dupa ce s-a odihnit, întinde aluatul pe o suprafață cu făină, la o grosime de aproximativ 3 mm.
Folosește un sucitor pentru a tăia pătrate și fă o gaură în mijloc pentru a trece aluatul. Se prăjesc în ulei încins. Când vor deveni aurii până la maro deschis vor fi gata. Scoate-le din ulei si lasă-le să se scurgă pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Le poți pudra cu zahăr pudră înainte de servire.