Inspiri

Rețetă de chiftele suculente. Pur şi simplu delicioase!

Precum gulașul sau varza, chiftelele se pot prepara în multe feluri. Din acest motiv, este imposibil să spunem cu certitudine care este cea mai bună rețetă. Gusturile diferă, știm cu toții. Cu toate acestea, te poți abate de la rețeta clasică. Când vine vorba de a face chiftele suculente, încearcă următoarea rețetă.

Retetă pentru prepararea chiftelelor

Chiftelele nu trebuie doar să fie suculente, ci și crocante la suprafață și bine gătite în interior. Oricine le-a făcut vreodată va confirma acest lucru. În plus, este de asemenea important ca acestea să-și mențină forma și să nu fie prea înmuiate în ulei. Poți obține toate acestea încercând rețeta noastră. Și mai presus de toate, evită chiftelele umede și prea uleioase.

Bine de știut pentru început…

Pregătim chifteluțe din carne tocată. Poți cumpăra carne deja tocată, dar putem să confirmăm din propria experiență că nu este nimic mai bun decât carnea toccata direct de tine.

Așa că, dacă ai posibilitatea alege carnea tocată în casă!

Poți folosi practic orice carne pentru chiftele – porc, vită, pui, căprioară etc. Dar dacă vrei să fie cu adevărat suculente, cel mai bine este să combini carnea de porc cu carnea de vită sau căprioară într-un raport de 1:1. Și nu te teme dacă carnea este prea grasă. Acest lucru va evita chiftelele să fie prea uscate.

O altă parte importantă a rezultatului suculent este pâinea. Calculează că vei avea nevoie de aproximativ 4 felii de pâine uscată pentru 2 kg de carne. În plus, vei avea nevoie de aproximativ 6 până la 8 ouă, pesmet, ceapă, usturoi și condimente precum sare, piper negru măcinat și piper roșu măcinat.

Ingrediente:

Pentru a pregăti aproximativ 30 de chifteluțe, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Metodă de preparare:

Secretul succesului chiftelelor suculente constă în câteva trucuri simple. Poate cel mai important lucru este pregătirea pâinii.

 Să presupunem că ai urmat sfaturile noastre și ai cumpărat carne de calitate de la măcelărie. Toac-o și poți începe etapele următoare de preparare.

 Înmoaie în prealabil feliile de pâine uscată în lapte pentru a le face cât mai moi. Se poate folosi si apa, dar laptele va da un gust mai bun.

 Înainte de a începe să pregătești umplutura, pregătește ceapa și usturoiul. Îți recomandăm să tai ceapa în bucăți mici și să pisezi usturoiul.

  Amestecă într-un castron mare carnea, pâinea, ceapa și usturoiul si adaugă ouăle bătute și puțin pesmet. Și nu uita de arome, cantitatea pe care am enumerat-o mai sus este doar orientativă. Nu îți fie teamă să adaugi arome după propriile preferințe. Poți adăuga, de exemplu, chimen, maghiran,cepșoară arpagic sau pătrunjel.

 Modelează amestecul formând bile. Pentru a nu irosi untura sau uleiul inutil sau pentru a preveni arderea lor, prepară-le mici. Din când în când le poți pune pe hârtia de bucătărie.

Nu trece peste acest pas în niciun caz. În caz contrar, chifteluțele vor fi grase, înmuiate în untură sau ulei. Învelișul de pesmet va preveni acest lucru.

     Pregătirea în sine se poate face în două moduri. Poți fie să le prăjești într-o tigaie tradițională, fie să le coci la cuptor pe o foaie de copt. Dacă alegi să prăjești chifteluțele, vor fi gata maro auriu în câteva minute. Dacă alegi să le pregătești la cuptor, vor dura aproximativ 60 de minute pentru a se prepara la o temperatură de 180 de grade Celsius.

     Este foarte simplu. Poți pregăti astfel de bunătăți și în bucătăria din grădină. Bucură de aerul proaspăt!

Sfaturi practice pentru prepararea chiftelelor

Mai avem  pregătite pentru tine câteva sfaturi practice pentru preparare:

     Dacă descoperi că piureul de cartofi nu leagă bine, nu trebuie să mai irosești ouă sau să adaugi mai mult pesmet. Încearcă să adaugi cartofi rași în schimb.

     Dacă dorești să pregătești, ca să spunem așa, mai multe clătite dietetice,îți recomandăm să înlocuiești o parte din carne cu morcovi rași. Depinde de tine dacă înlocuiești 1/4, 1/3 sau chiar 1/2 din cantitatea totală de carne. Cu toate acestea, rețeta de chifteluțe de morcovi merită cu siguranță încercată.

     Pentru unii este o chestiune firească, pentru alții nu. Ca să nu absoarbă prea mult unt/ulei și să se umezească la suprafață, lasă-le câteva momente pe prosoape de bucătărie. Acest lucru le va face suculente și crocante în același timp. Desigur, acest pas este necesar atunci când chifteluțele sunt prăjite, nu la cele coapte la cuptor.

     Dacă vrei să îmbunătățești chiftelele coapte, poți folosi brânză rasă. Doar adăugă puțină cu doar câteva minute înainte de sfârșitul coacerii, astfel încât să se topească ușor.

     Deși suntem de părere că „o sută de oameni, o sută de gusturi” când vine vorba de mâncare, credem că aceste chifteluțe ies cel mai bine în evidență dacă sunt servite împreună cu cartofi în diferite moduri. Cartofii fierti sunt cu siguranșă ceva clasic, dar nici cu piureul de cartofi sau crochetele nu poti da gres. Dimpotrivă, vei diversifica doar meniul.

Sfatul nostru: dacă alegi piureul de cartofi, încearcă să adaugi morcovi sau dovleac Hokkaido, de exemplu. Morcovul sau piureul Hokkaido este foarte gustos și combinat cu chifteluțe formează oferă o mâncare delicioasă.

Servește chifteluțele cu ceapă și muștar.

Să știi că ceapa tocată mărunt cu muștar este un acompaniament perfect nu numai pentru mici ci și pentru chiftele.

SFAT: Servește chifteluțele cu ceapă prăjită și ciuperci prăjite.

Crezi sau nu, această combinație este cu adevărat delicioasă. Unora nu le place ceapa crudă în chiftele, dar îți garantăm că dacă le prăjești și adaugi ciuperci prăjite, te vei bucura foarte mult de ele.

Nu trebuie să pregătești doar chiftele din carne

Când vine vorba de cum să prepari chifteluțe suculente, o poți face într-adevăr în multe feluri. Și deși principala materie primă pentru prepararea lor este carnea tocată, o poți înlocui – fie parțial (ca în cazul de mai sus cu morcovii rasi), fie complet. Dacă optezi pentru un înlocuitor de carne cu drepturi depline, chiftelele tale vor fi comestibile chiar și în timpul postului, chiar și pentru vegetarieni. În concluzie, adăugăm, așadar, câteva sfaturi pentru a avea de unde alege:

În ceea ce privește alternativele la chiftele suculente, poți încerca, de exemplu, chifteluțele cu carne de curcan, pui, pește sau ton. Orice ai alege, mult succes!

Exit mobile version