Inspiri

Cum se induce travaliul? Metode naturale

Femeile însărcinate pot avea diverse motive pentru inducerea travaliului. Dacă termenul se apropie de final, se pot simți obosite și vor să scape de durerile pe care unele le-au simțit în sarcină. Prin urmare, unele femei însărcinate caută diverse modalități de a induce travaliul în mod natural.

Există diverse metode recomandate și nerecomandate pentru a induce travaliul. Travaliul poate fi indus într-un spital, dar femeile însărcinate pot încerca și metode la domiciliu. Deoarece cel mai important lucru este siguranța copilului și a mamei, este o idee bună să te consulți cu experții despre metodele alese.

Începutul travaliului

Nașterea naturală începe atunci când un semnal biochimic este trimis de la creierul copilului la creierul mamei. Acest moment miraculos stimuleaza mama sa producă oxitocină.Oxitocina este hormonul care face ca uterul sa se contracte. Contracția uterului duce ulterior la deschiderea colului uterin și începerea travaliului.

Spre deosebire de acest proces, la inducerea travaliului, uterul este stimulat, uneori prin medicamente, înainte ca natura însăși să inițieze procesul.

Care sunt metodele de inducere a travaliului?

Există diferite metode de inducere a travaliului. Data scadenței poate fi accelerată cu medicamente sau prin spargerea lichidului amniotic. Cu toate acestea, există și metode ce se pot face acasă, pe care le vom explica în articol.

Inducerea travaliului într-un spital

Procesul de inducere a travaliului într-un spital variază în funcție de tehnica pe care o folosește medicul. Uneori, medicii decid să folosească o combinație de mai multe metode.

Trebuie să știi doar că acest lucru poate dura câteva ore până la câteva zile. Depinde de ce tehnici folosește medicul tău și dacă copilul tău este gata să vină pe lume. Inducția duce la naștere vaginală în majoritatea cazurilor.

Modalități naturale de a induce travaliul

Dacă vrei să alegi un mod mai natural de inducere a travaliului, îl poți încerca și acasă. Cu toate acestea, nu există încă studii solide care să demonstreze cu certitudine că aceste metode funcționează. Prin urmare, ar trebui să te consulți întotdeauna cu medicul sau moașa profesionistă înainte de a le încerca.

Cum să induci travaliul în mod natural?

Plimbare și exerciții fizice

Dacă te-ai gândit la travaliu, sigur ți-a venit în minte și cuvântul mișcare. Deși nu există cercetări care să confirme că exercițiile fizice sunt eficiente pentru inducerea travaliului, exercițiile fizice moderate pot fi de ajutor.

De asemenea, se recomandă utilizarea unei mingi de naștere pentru a ajuta la ameliorarea presiunii asupra șoldurilor și bazinului. Menținerea în formă te va ajuta, de asemenea, să îți îmbunătățești somnul și starea de spirit. De asemenea, poate reduce riscul de diabet gestațional.

Sfatul nostru: Pentru a induce travaliul, încearcă plimbările lungi.

Siguranța pe primul loc

Mersul ajută copilul să se miște în jos. Ascultă-ți întotdeauna corpul și economisește-ți energia pentru naștere. Efortul fizic excesiv nu este cu siguranță și nu este recomandat în timpul sarcinii. Este important ca o femeie însărcinată să consulte un medic înainte de a include exerciții în regimul ei zilnic.

Relații sexuale

Te întrebi cum ar putea sexul să accelereze nașterea? Chiar poate funcționa.

Contracțiile uterine sunt o parte integrantă a orgasmului și pot fi destul de puternice. Se crede că aceste contracții de climax pot ajuta la inducerea travaliului – dacă copilul este gata să vină pe lume.

Știai că sexul poate ajuta la eliberarea unei substanțe chimice numite oxitocină care provoacă contracții? Această substanță chimică este eliberată mai ales când ajungi la orgasm.

Sunt sigure relațiile sexuale în timpul sarcinii?

Majoritatea medicilor permit pacientelor cu o sarcină normală să facă sex până în ziua nașterii. Cu toate acestea, fiecare femeie este diferită, așa că discută cu medicul tău despre ceea ce este sigur în situația ta.

Liniștea mentală

Una dintre cauzele nașterii întârziate poate fi și stresul. Femeile însărcinate trebuie să fie calme, astfel încât copilul să se simtă în siguranță. Nu uita că reacțiile noastre zilnice ne afectează foarte mult starea mentală.

Cum să menții o stare mentală bună?

Răsfață-te cu un somn de calitate. Există multe sfaturi pentru a îmbunătăți calitatea somnului. Acestea includ, de exemplu, crearea unei rutine de seară. Ascultă muzica preferată seara, aprinde lumânările parfumate preferate și relaxează-te.

Dieta noastră are, de asemenea, o mare influență asupra bunăstării noastre interioare. Asigură-te că ai un meniu echilibrat și că ai grijă să consume multe lichide. Dacă ești într-o situație stresantă în timpul zilei, încearcă să respiri adânc sau să meditezi pentru a te calma.

Masajul mameloanelor

Masajul mameloanelor, precum actul sexual, promovează producerea de oxitocină. Stimularea mameloanelor este astfel una dintre metodele eficiente de inducere a travaliului. De exemplu, un partener sau o pompă de sân te poate ajuta să stimulezi mameloanele.

Masajul mameloanelor este potrivit și după naștere. Oxitocina este hormonul care induce contracțiile uterine. Și acestea ajută uterul să revină la dimensiunea inițială.

Acupunctura

Dacă alegi această metodă pentru a accelera travaliul, asigură-te că acupunctura este efectuată de o persoană autorizată. Deși acupunctura a fost folosită de mii de ani, modul exact în care funcționează este încă neclar. Potrivit medicinei chineze, echilibrează energia vitală corpului. De asemenea, poate provoca modificări hormonale sau ale sistemului nervos.

Cum funcționează acupunctura?

Acupunctura încearcă să creeze mediul ideal pentru ca travaliul să se desfășoare singur – relaxând mintea viitoarei mame și pregătindu-i corpul pentru naștere.

Nu uita: Este recomandat să mergi la acupunctură cel puțin o dată pe săptămână din a 36-a săptămână. Corpul gravidei câștigă astfel timp pentru producerea treptată a hormonilor necesari inducerii travaliului. Acupunctura ajută mama să se simtă confortabil și relaxată.

Consumul de curmale

Unele cercetări arată că consumul de curmale în ultimele săptămâni de sarcină crește așa-numita „coacere” a colului uterin. Curmalele s-a considerat de mult timp că au proprietăți vindecătoare și capacitatea de a îmbunătăți nașterea. La prima vedere, poate părea un mit, dar, potrivit oamenilor de știință, există dovezi care susțin această afirmație.

Numărul de curmale pe care le consumi în timpul sarcinii poate afecta momentul travaliului. În timpul studiului, cercetătorii au descoperit că femeile care au mâncat șase curmale pe zi timp de 4 săptămâni au avut un timp de naștere mai scurt, iar colul uterin a fost mai matur decât femeile care nu au mâncat curmale. Aceste femei au avut nevoie, de asemenea, de mult mai puține proceduri medicale în spital pentru a induce sau grăbi travaliul decât femeile care nu au mâncat deloc curmale.

Deci, cercetările sugerează că un consum moderat de curmale poate fi o modalitate eficientă de a induce travaliul. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma că această metodă este benefică pentru toate femeile. Deoarece fiecare femeie este diferită, cel mai bine este să îți consulți medicul.

O baie caldă

Un alt mod foarte plăcut de a induce travaliul este o baie caldă. Cu toate acestea, trebuie avut grijă ca apa să nu fie prea fierbinte.

O baie în apă caldă ameliorează stresul pe care o femeie însărcinată îl poate simți adesea. Cu toate acestea, stresul poate preveni nașterea. Când o femeie însărcinată este stresată, corpul nu se simte în siguranță și intră în modul de apărare.

Prin urmare, ar trebui să te simți relaxată astfel încât mintea și corpul tău să se simtă în siguranță. O baie caldă calmează, relaxează corpul și ameliorează stresul. Aceasta înseamnă că poate ajuta la accelerarea datei de naștere.

Este sigură o baie caldă în timpul sarcinii?

Atâta timp cât apa nu este prea fierbinte, o baie caldă în timpul sarcinii este complet sigură. Apa ar trebui să fie suficient de caldă pentru a te liniști. Cu toate acestea, cu siguranță nu ar trebui să te simți inconfortabil în ea – să te poți arde. Siguranța este primordială în timpul sarcinii, așa că nu uita să îți consulți întotdeauna medical.

Atenţie! Evită băile fierbinți, mai ales în primul trimestru. Ele pot fi periculoase pentru copil.

Consumul de ananas

Ananasul poate ajuta de asemenea și la inducerea travaliului. Pe langa faptul că este foarte gustos, contine enzima bromelaina, care poate ajuta la maturizarea colului uterin si astfel induce in cele din urmă travaliul. Cu toate acestea, nu există multe studii și dovezi medicale că funcționează cu adevărat. Mulți oameni cred că ananasul este o modalitate naturală de a induce travaliul.

Care sunt dezavantajele consumului de ananas în timpul inducerii travaliului?

Dezavantajul acestei metode este că ananasul conține doar o cantitate mică de bromelaină. Aceasta înseamnă că ar trebui să mănânci o cantitate mare de ananas pentru ca acesta să ajute efectiv la inducerea travaliului. Pe de altă parte, poate duce la probleme cu stomacul. Și întrucât indigestia nu este de dorit pentru nicio femeie însărcinată, recomandăm consultul unui medic și în acest caz.

Exit mobile version