Inspiri

Cum să faci un odorizant de cameră acasă

Probabil ați observat că fiecare casă are un parfum specific. Când intrați înăuntru, puteți simți nu doar o aromă plăcută, ci și un amestec de toate alimentele care au fost gătite în acea zi. O situație și mai neplăcută este, de exemplu, mucegaiul sau mirosul de animale de companie.

Dacă îți dorești o casă parfumată, avem soluția! Deși în zilele noastre există multe odorizante de diferite tipuri, există și varianta să vă faceți propriul odorizant acasă. Acesta este un produs ecologic, natural și nu contine substanțe chimice sau alte substanțe nocive.

Sursa: shutterstock.com

Ce arome preferați?

În primul rând, trebuie să știți ce parfum doriți să aveți în casă. Unele sunt mai dulci, altele fresh. Puteți alege o intensitate mai puternică sau una mai slabă. Alegeți aromele preferate pentru a obține un miros pe placul vostru. Dar vă recomand să nu combinați prea multe, pentru că rezultatul poate fi sub așteptările voastre.

Cum se face odorizantul de cameră acasă?

Dacă știți deja ce arome vă încantă simțurile, puteți începe prepararea. De ce veți avea nevoie?

Se pun toate ingredientele într-o oală, se acoperă cu apă și se fierbere. Puteți fierbe întregul amestec timp de câteva ore, dar este important să completați constant apa care s-a evaporat. Și, bineînțeles, nu uitați să vă bucurați de aromă pe măsură ce se eliberează. Puteți păstra amestecul preparat într-un recipient pentru fierbere, sau îl puteți congela și îl puteți folosi altădată. 

Sursa: shutterstock.com

Care sunt ingredientele potrivite pentru un miros plăcut?

Dacă vă place mirosul de mentă și lavandă, le puteți planta în ghiveci. Aceste ierburi se remarcă prin parfumul lor intens și dacă le așezați în living  sau pe hol, pot emana un miros plăcut în toata încăperea. Menta și lavanda se pot folosi și  la rețeta pentru odorizant de casă. De asemenea, puteți folosi și alte plante aromatice, cum ar fi busuiocul, rozmarinul sau puteți adăuga condimente, extracte sau crenguțe de conifere parfumate.

Alte odorizante de casă

Uleiurile esentiale sunt de asemenea recomandate pentru prepararea unui parfum de cameră natural și în plus, acestea au și beneficii pentru sănătate. În funcție de aromele alese, aceste uleiuri ajută sistemul imunitar, respirator, sistemul nervos, sunt relaxante și revigorante.

Sursa: shutterstock.com

Sfat practic: Atunci când odorizantul de casă nu face față, trebuie să luați toate măsurile de precauție pentru a nu avea un miros neplăcut în interior. Aerisiți în mod regulat, duceți gunoiul des și nu fumați în interior. 

Realizarea unui odorizant de casă nu este un lucru complicat și costisitor. Dimpotrivă, puteți folosi câteva ingrediente pe care le aveți la îndemană pentru a crea un parfum pe placul vostru. 

Exit mobile version