Inspiri

Cum creezi o zonă de relaxare la tine acasă?

Ai simțit vreodată că viața ta este prea ocupată și agitată și că nu ai niciodată timp pentru tine? Ai impresia că nu ai niciodată liniște în propria casă din cauza televizorului și a altor gadgeturi? Ar putea fi timpul să adăugi ceva nou în locuința ta. O casă trebuie să fie refugiul tău, un loc unde să te poți relaxa și să te pregătești pentru provocările care îți apar în cale. Cu toții avem nevoie de un spațiu liniștit în care să medităm, să ne relaxăm, să citim și să facem tot ceea ce ne ajută pentru a ne reîncărca bateriile.

Pentru ce este bun un loc de relaxare acasă?

Fie că studiați, lucrați, aveți grijă de copii, vă ocupați de gospodărie sau de grădină, zilnic vă supuneți la un anumit nivel de stres și tensiune – atât fizic, cât și mental. Este posibil ca organismul vostru să vă anunțe prin faptul că vă simțiți obosit, epuizat sau iritabil. Și în aceste cazuri, când pur și simplu nu vă simțiți bine, un loc de relaxare la domiciliu vă poate ajuta. Nu trebuie sa aveți un spațiu mare pentru a realiza acest lucru. Uneori un simplu fotoliu, șezlong, pat sau orice altă piesă de mobilier confortabilă vă poate ajuta.

Fiecare persoana percepe relaxarea într-un mod diferit. Pentru unii oameni este un pahar de vin și o carte, pentru alții este un nou serial Netflix, iar pentru alții este yoga și meditație. Primul lucru la care trebuie să vă gândiți este ce vreți să faceți în spațiul vostru pentru a ști ce să puneți în el. Dacă este vorba de meditație, un scaun confortabil și câteva lumânări vor fi excelente, iar dacă este vorba de vizionarea unui serial, un televizor cu ecran mare și o canapea confortabilă sunt alegerea ideală. Dacă vă place mai mult să citiți, puteți instala un mic raft pentru a vă păstra toate lecturile preferate!

Cum creezi un loc de relaxare?

În primul rând, ar trebui să desemnați un colț sau un loc care va fi folosit pentru relaxare și odihnă. Atenție, acesta nu trebuie să fie amplasat în imediata vecinătate a zonei în care vă desfășurați activitatea profesională. Așadar, dacă lucrați de acasă, asigurați-vă că evitați zona de lucru. După câteva zile, ați putea fi tentat să vă odihniți în acea zonă, ceea ce ar duce la o reducere a productivității muncii.

Un loc de relaxare poate lua forma unui colț în camera de zi, pe terasă, pe balcon sau în orice alta încăpere. Șemineele, motivele naturale, plantele sau priveliștile frumoase (de pe terasele și balcoanele menționate mai sus) contribuie în mod natural la crearea unei atmosfere plăcute, liniștitoare și relaxante.

Iată câteva elemente care vă pot ajuta să creați o experiență pentru simțurile voastre în timp ce vă relaxați:

Crearea unui spațiu de relaxare poate avea un rezultat foarte diferit pentru fiecare persoană în parte. Este important să știți modul în care acel spațiu funcționează cel mai bine pentru voi.

Exit mobile version