Este lipicioasă, dar copiilor le place atât de mult! Este de neînțeles pentru mulți părinți, dar nu vom judeca distracția micuților noștri. Amintește-ți doar ce ți-a plăcut ție în copilărie.
Acum să facem copiii fericiți! Avem cinci instrucțiuni pentru tine despre cum să faci slime din câteva ingrediente simple.
Atenție la borax!
În trecut, slime se făcea folosind borax (îngrășământ pentru plante) și cu siguranță vei întâlni multe rețete de casă folosindu-l. Totuși, conform studiilor științifice, boraxul poate avea efecte toxice – în special pentru copii. Deși unii experți susțin că nu este dăunător în cantități mici, atâta timp cât nu intră în gură. Dar cine poate avea grijă de copii 100% din timp? Din fericire, putem face cu ușurință slime fără el.
Atenţie! Boraxul poate fi găsit și în slim-urile achiziționate din magazine.
5 instrucțiuni despre cum să faci slime
Avem cinci instrucțiuni diferite pentru tine despre cum să faci slime din lipici, bicarbonat de sodiu, săpun lichid sau chiar balsam. Acest lucru îi va ține pe copii ocupați toată după-amiaza și le va încuraja creativitatea.
1. Rețetă de slime cu lipici
Ce vei avea nevoie:
- 8 lingurițe de lipici lichid
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 3 lingurite de apă
- colorant alimentar sau sclipici
Ar fi bine să iei un lipici foarte bun. Slime-ul poate să nu aibă consistența potrivită față de alți adezivi.
Metodă:
Pune lipici și apă într-un bol și amestecă. Adaugă puțin colorant alimentar și amestecă din nou. Dacă ai o vopsea de tip pudră, este mai bine să o amesteci mai întâi cu apă, pentru a nu forma cocoloașe. Apoi adaugă apa colorată rezultată în lipici. La final, adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu și amestecă bine. Bicarbonatul de sodiu va reacționa cu lipiciul și amestecul se va îngroșa până când va forma o masă moale.
Sfat: Dacă vrei ca slime-ul să fie mai catifelat, adaugă o linguriță mică de spumă de ras.
2. Slime din săpun și lipici
Ce vei avea nevoie:
- 8 lingurițe de lipici Herkules
- 3 lingurițe de săpun lichid
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- colorant alimentar lichid sau sclipici
Cantitatea de ingrediente este pur orientativă, deoarece multe depind de consistența săpunului.
Metodă:
Pune lipiciul într-un bol și adaugă săpun și bicarbonat de sodiu lingură cu lingură. Amestecă constant până obții o consistență foarte moale. La final, amestecă câteva picături de colorant sau sclipici.
3. Slime pufos fără lipici – din pastă de dinți și șampon
Ce vei avea nevoie:
- 2 linguri de șampon
- 1/2 lingură de pastă de dinți
- colorant alimentar lichid sau sclipici
Un șampon de păr complet obișnuit este suficient, dar trebuie să aibă o consistență mai groasă.
Metodă:
Pune samponul și pasta de dinți într-un castron și amestecă bine cu un bețisor. Lasă câteva minute pentru ca cele două ingrediente să se combine corect. Apoi adaugă colorant alimentar sau sclipici și amestecă din nou. Lasă amestecul la congelator timp de o oră și apoi frământă-l bine în mâini, astfel încât să se înmoaie frumos și să devină maleabil. Slime-ul va avea o consistență pufoasă.
4. Slime din amidon de porumb și balsam
Ce vei avea nevoie:
- 4 linguri de amidon de porumb
- 2 linguri de balsam
- câteva picături de colorant alimentar lichid
Metodă:
Amestecă bine amidonul de porumb, balsamul si colorantul alimentar si slime-ul este gata. Deși consistența nu este la fel de bună ca cea slime-ului cu lipici, copiii totuși se vor distra copios. Rețeta ar trebui să funcționeze și cu făină simplă.
Sfat: Dacă folosești șampon în loc de balsam, slime-ul va avea o consistență mai pufoasă.
5. Slime din detergent de vase și făină
Ce vei avea nevoie:
- 2 linguri detergent de vase
- 1 lingură făină simplă
- colorant alimentar sau sclipici
Metodă:
Amestecă bine făina și colorantul alimentar sau sclipiciul într-un castron. După un timp, va începe să se formeze o masă densă și poți amesteca cu mâinile. Dacă devine lipicios, mai este nevoie de puțină făină. Reglează consistența după cum dorești.
Este mai bun slime-ul de casă sau cel din comerț?
Principalul avantaj al slime-ului achiziționat este că își menține consistența. Slime de casă începe să se întărească destul de repede. Dar cu siguranță vă veți bucura de o distracție de o zi cu slime de casă și vă veți distra făcându-l împreună. Când copiii nu se joacă cu slime, pune-l într-un recipient cu capac pentru ca acesta să reziste mai mult.
Un compromis între slime de casă și slime cumpărat din magazin poate fi un kit de fabricare a slime-ului. Nu vei pierde nici un moment creativ și slime-ul va avea o consistență perfectă care va rezista. Dar vei plăti mult mai mult pentru câteva sticle decât pentru ingredientele pentru a face slime de casă. Depinde de tine ce preferi.
Cum să scoți slime din haine sau covor
Sigur le-ai spus copiilor să nu arunce slime pe jos și să fie atenți. Chiar și așa, probabil va ajunge pe covor sau măcar pe un tricou. Ce e de făcut acum? Așteaptă până când slime-ul este complet uscat, apoi îndepărtează-l cu grijă. Nu va dura mult. Slime de casă se întărește mai repede decât slime cumpărat din magazin.
Alcoolul te poate ajuta în îndepărtarea petelor
Dacă nu reușești să îndepărtezi complet slime, tot nu este nevoie să curăți întregul covor. Alcoolul te va ajuta. Pune puțin alcool și lasă-l să funcționeze până când slime-ul se dizolvă. Apoi șterge zona cu o cârpă umedă. Ai grijă însă la materiale mai delicate și mai colorate, pentru care alcoolul nu funcționează. Acestea sunt în principal fibre sintetice, cum ar fi nailon sau polyester.